"Zorgdirecteur krijgt 'promotie' na Michael P. en werkt nu bij Fivoor"

© Beeldbewerking RTV Utrecht
DEN DOLDER - De man die verantwoordelijk zou zijn voor fouten in de zaak-Michael P. bij de gevangenis in Vught, heeft nu een baan bij Fivoor. Dat is de organisatie achter de kliniek in Den Dolder, van waaruit P. in 2017 Anne Faber doodde.
De Telegraaf schrijft over de bijzondere overstap en vroeg ook een reactie aan de familie van Faber. "Respectloos", zegt oom Hans. "Het ontbreekt de bestuurders van Fivoor en de PI Vught aan realiteitszin en moreel besef. Ze doen de moord op Anne af als een bedrijfsongevalletje." In de krant staat dat ook D66 met afschuw reageert.
De zorgbestuurder waar het om gaat heet Erik Masthoff. Sinds 1 maart werkt hij bij Fivoor. Daar is hij verantwoordelijk voor de zorg op de forensisch psychiatrische afdeling in Den Dolder.
Onlangs kwamen rapporten van inspectiediensten uit die zeer kritisch waren op de gevangenis in Vught. Michael P. zat daar in detentie en zijn behandelaars zouden zijn situatie niet goed hebben ingeschat.

REACTIE FIVOOR

Volgens Fivoor-woordvoerder Cees Siermann was in november 2018 al bekend dat Masthoff per maart 2019 zijn nieuwe baan zou hebben. Toen waren de rapporten over de PI in Vught nog niet bekend.
Bovendien is aan de benoeming van Masthoff een uitgebreide selectieprocedure voorafgegaan en is er geen directe aanleiding om te twijfelen aan zijn capaciteiten. "Ze hebben gewerkt volgens het boekje, maar het boekje klopte niet."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.