RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Inbrekers vluchten voor politie en springen in Merwedekanaal

1/3
NIEUWEGEIN/UTRECHT - Twee inbrekers zijn vannacht tijdens hun vlucht voor de politie in het Merwedekanaal bij Nieuwegein gesprongen. Dankzij hulp van een buurtbewoner met een boot en de brandweer kon de politie het duo aanhouden.

Rond 2.45 uur probeerden de dieven in te breken bij geparkeerde taxi's op bedrijventerrein Laagraven-Liesbosch, net op de grens tussen Utrecht en Nieuwegein. Toen agenten hen in de smiezen kregen, vluchtten ze en doken ze het kanaal in.

Een van de dieven besloot al snel weer het droge op te zoeken. Toen hij op de kant klom, wist de politie hem aan te houden.

ANDERE INBREKER

De ander hield het langer vol in het water. Agenten kregen tijdens de zoektocht hulp van speurhonden, een helikopter en een buurtbewoner met een boot. Uiteindelijk kon ook hij, met hulp van de brandweer, uit het water worden gevist ter hoogte van de Noordersluis.

De verdachten zijn door ambulancepersoneel nagekeken. Ook heeft de politie een scooter in beslag genomen voor onderzoek.

Beelden van de politie-actie bij het Merwedekanaal.


 Hulpdiensten rukten massaal uit voor de klopjacht. Hulpdiensten rukten massaal uit voor de klopjacht. | Foto: 112mediautrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -