Enorme schade na explosie en brand in New York Pizza Nobelstraat Utrecht

© Koen Laureij
UTRECHT - In een pizzeria in de Utrechtse binnenstad is na een explosie een grote uitslaande brand ontstaan. Het gaat om de locatie van New York Pizza op de hoek van de Nobelstraat en de Keizerstraat, zegt de brandweer.
De brandweer heeft het sein brand meester gegeven en is ook klaar met nablussen. Voor zover bekend zijn er geen gewonden. Boven de pizzeria zit een studentenhuis, de bewoners daarvan zijn allemaal op eigen kracht naar buiten gekomen.
Hoe de explosie en de brand ontstaan zijn, blijft vooralsnog onduidelijk. De politie ziet geen aanleiding om de zaak te onderzoeken en daarmee is het verder een zaak van de verzekering.

ZWARTGEBLAKERD

Het pand is zwartgeblakerd en er ligt veel rommel op straat, zegt onze verslaggever.
Openbaar vervoer door de Nobelstraat is voorlopig nog niet mogelijk. De haltes Neude, Janskerkhof en Stadsschouwburg zijn komen te vervallen. Het pand moet nu gestut worden en de bewoners krijgen nog de mogelijkheid om binnen de schade op te nemen, zegt de brandweer. Tot die tijd kunnen er geen bussen langs.
Verslaggever Robert Jan Booij kort na de brand
De brandweer rukte met meerdere wagens uit na de melding. De brand ging gepaard met enorme rookontwikkeling, die tot ver in de buitenwijken te zien was. Het lijkt erop dat er niemand in de pizzeria was op het moment van de explosie. Buiten werden wel mensen behandeld die rook hebben ingeademd.
Uitslaande brand na explosie bij pizzeria in Utrecht
Beelden van de brand op de Utrechtse Nobelstraat
© RTV Utrecht / Robert Jan Booij
© Menno Bausch
Na de brand gold korte tijd het advies om ramen en deuren in de buurt dicht te houden, maar er is inmiddels geen gevaar meer voor de gezondheid. De brandweer deed meteen een oproep om de hulpdiensten ruim baan te geven.
© Meghan Keereweer
© RTV Utrecht / Marije Drenth
© RTV Utrecht / Marije Drenth
De schade aan het pand is groot. Onduidelijk is of de huizen ernaast ook schade hebben. De pizzeria zit in de buurt van andere horeca, zoals de club De Vrienden.
© RTV Utrecht / Peter Huting
© Lucas van der Windt
© Ingezonden via Whatsapp / Tahar Haouachi

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.