Amersfoortse aanrander opgepakt in Ermelo

© RTV Utrecht
AMERSFOORT - De man die in februari een 17-jarig meisje zou hebben aangerand in Amersfoort is dit weekend aangehouden. De 32-jarige man werd zaterdagavond in Ermelo gearresteerd.

AANRANDING

De man wordt verdacht van het aanranden van het meisje in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 februari. Het slachtoffer was toen met vriendinnen op stap in het centrum van Amersfoort. Rond 03.30 uur ging ze naar huis, maar merkte al snel dat ze gevolgd werd door een man. Hij sprak haar in de Hellestraat aan, waar hij haar stevig vastpakte en aanrandde. Het slachtoffer probeerde zich los te rukken en begon te schreeuwen, waarna de man er vandoor ging.
Tijdens een uitzending van het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld vorige week, werden beelden van de man getoond. Dat leidde tot een snelle herkenning: er kwamen in totaal 28 tips binnen. Toch duurde het nog een paar dagen voordat de man kon worden aangehouden. De politie deed een inval in zijn huis in Amersfoort maar trof hem daar niet aan. De zoektocht leidde uiteindelijk dus naar Ermelo.
De man zit vast voor verhoor.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.