Dag van de Vermisten in Utrecht

UTRECHT - Het Rode Kruis en de Vereniging Achterblijvers na Vermissing organiseren vrijdag de tiende Nationale Dag van de Vermisten in het Moreelspark in Utrecht. Op deze dag herdenken achterblijvers van vermisten hun dierbaren.
De Dag van de Vermisten moet achterblijvers gelegenheid geven om op een vaste plek en een vaste tijd bij de vermisten stil te staan.
Lotgenoten kunnen elkaar ontmoeten en er worden bloemen gelegd bij het Pauzeteken, het monument voor vermiste personen in het Moreelsepark.
In 1999 besloot de vereniging om een Nationale Dag van de Vermisten in te stellen. Er was ook behoefte bij de achterblijvers aan een plek waar zij heen kunnen gaan om aan hun vermisten te denken. Achterblijvers hebben immers geen plek waar zij heen kunnen gaan, omdat ze niet weten waar hun vermiste is.
Hierdoor ontstond het idee voor een monument op een centrale plaats in Nederland zodat achterblijvers hierheen konden gaan. De vereniging vond Marianne van den Heuvel bereid om een momument te maken. Dit is het Pauzeteken geworden.
Er worden ook lezingen gegeven, onder meer door Carlo Schippers van het Landelijk Bureau Vermiste Personen van het KLPD. Beluister hieronder het gesprek dat Babette Alma van Utrecht is Wakker met hem had.

Dag van de Vermisten in Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.