Onderzoek in De Bilt: Veel mis bij Samen Veilig/Veilig Thuis

© ANP
DE BILT - Een onderzoek van de Biltse gemeenteraadsfractie Brouwer toont aan dat er ook in De Bilt veel klachten zijn over het functioneren van Samen Veilig en Veilig Thuis. De Biltse raad deed een oproep aan inwoners om zich te melden, in navolging van de gemeente Utrecht.
Uit het rapport blijkt dat er in De Bilt dezelfde klachten leven als in de gemeente Utrecht. Ook in De Bilt laat de waarheidsvinding in rapportages te wensen over. Daarnaast stelt de fractie Brouwer vast dat er te weinig capabele medewerkers voor complexe situaties zijn, en dat er slecht wordt omgegaan met klachten.
Tenslotte stelt Brouwer vast dat er onvoldoende rekening gehouden wordt met belangen van kind en ouders. In een reactie laat Samen Veilig weten dat ze graag leren van feedback en klachten. Maar vervolgens worden er geen concrete toezeggingen gedaan.
Ook wordt er niet erkend dat er veel fout gaat, los van zaken die ook voor anderen instellingen gelden. Op dinsdag 14 mei praat de gemeenteraad over het rapport.

STICHTSE VECHT

In de gemeenteraad van Stichtse Vecht staat het functioneren van Samen Veilig/Veilig Thuis op dinsdag 7 mei op de agenda. Een motie, ondersteund door Maarssen 2000, PvdA, Streekbelangen en Lokaal Liberaal roept op om afscheid te nemen van het bedrijf Samen Veilig Midden Nederland.
De fracties willen onderzoeken of de gemeente nog wel verder wil met Samen Veilig. Daarnaast vinden de fracties dat het meldpunt Veilig Thuis moet worden ondergebracht bij de regionale GGD.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.