Utrechter Dennis G. geliquideerd in Suriname

© RTV Utrecht
UTRECHT - In Suriname is de 49-jarige Dennis G. doodgeschoten. De Utrechter behoorde volgens het AD tot de rivalen van de gezochte crimineel Ridouan Taghi uit Vianen, die verantwoordelijk wordt gehouden voor zeker twaalf moorden in het drugsmilieu.
Een jonge vrouw die gisteravond bij G. was, werd ook dodelijk geraakt. De moord op de twee vond plaats bij het tankstation SOL Torarica in Parimaribo, beter bekend als 'On the Run'. Met de 18-jarige vrouw stond G. wat te drinken bij zijn pick-uptruck.
Vlak voor zijn dood plaatste hij nog een filmpje internet, meldt het Surinaamse nieuwsmedium Waterkant, dat ook een schokkende foto van het slachtoffer online heeft gezet. Na de moord werd de vluchtauto in brand gestoken. Ook daarvan is beeld.
Dennis G. is volgens het AD ''geen onbekende in het criminele milieu''. Hij zou onder meer betrokken zijn geweest bij een gewelddadige overval in Nieuwegein en bij een drugsdiefstal waarbij hij twee slachtoffers met een vuurwapen bedreigde en met tape aan elkaar vastbond. De krant legt ook een link met de vergismoord in Marokko. G. zou bij de entourage gehoord hebben van de man die het eigenlijke doelwit van die moord was.
Volgens het AD sloot G. zich enkele jaren geleden aan bij de organisatie van Mustapha F., de rivaal van Ridouan Taghi. Over en weer zijn in de oorlog tussen deze twee bendes de afgelopen jaren al diverse slachtoffers gevallen. Zo werd de Utrechtse crimineel Hamza Ziani eind 2018 in de Spaanse kustplaats Torremolinos doodgeschoten. Ziani (34) gold als een vertrouweling van F. en zijn dood wordt toegeschreven aan het kamp-Taghi.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.