Ideeën-challenge voor nieuwe Utrechtse wijk Merwede

© RTV Utrecht / Mente Weijer
UTRECHT - De Stadstuin en Kanaal30. Allebei broedplaatsen in de nieuwe wijk Merwede volgens Martijn Stemerdink en Toon van Nuland. Beiden zijn betrokken bij de Merwede ideeën-challenge. Martijn is ontwikkelaar bij Janssen de Jong en Toon is projectmanager gemeente Utrecht.
Allebei zitten ze in de jury die bepaalt welk idee uiteindelijk het beste is voor een verbinding tussen De Stadstuin en Kanaal30. De meest logische route tussen deze twee plekken is namelijk niet toegankelijk. Je moet daarom helemaal omlopen. Niet heel praktisch dus. Daarom roepen ze alle Utrechters op om hun idee in te sturen. Van jong tot oud, alleen of als team. Iedereen mag meedoen.
Afgelopen winter is er voor één dag een tijdelijke doorgang geweest tussen de twee plekken. "Er vond een winterfestival plaatst. Het was toen echt te onhandig om de hele tijd om te lopen. Het was wenselijk om de makers allemaal te kunnen bezoeken. We hebben een deur in een hek gezet die doorgang blokkeert. Zo is het idee geboren om voor de komende tijd ook een tijdelijke oplossing te zoeken", aldus Martijn.
"Dan loop je toch een stukje om?", denk je dan. Dat kan natuurlijk ook, alleen dan ben je wel echt een stuk langer bezig als je een aantal keer per dag even heen en weer moet. "Ik denk als je eromheen loopt je meer dan tien minuten bezig bent. Als de oostwest verbinding er zou zijn, is de loopafstand minder dan twee minuten", aldus Toon.
De ondernemers willen graag de buurt betrekken bij deze tijdelijke oplossing omdat ze hopen op die manier te kunnen profiteren van alle creatieve mensen in de stad. En misschien op een idee te komen waar ze zelf nooit op waren gekomen. "Merwede is bestempeld als proeftuin voor nieuwe stedelijk leven. Daarom vinden wij het belangrijk dat we ideeën samen vormgeven en dat we het dus niet alleen zelf ontwerpen. Het biedt juist mogelijkheden om het anders te doen", zegt Martijn.
Je kan je idee vanaf vandaag insturen t/m zondag 9 juni. Meer informatie kan je vinden op de website van Merwede: www.merwede.nl

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.