VVD Utrecht: "We zijn niet getrouwd met Samen Veilig Midden-Nederland"

Dimitri Gilissen, fractievoorzitter VVD Utrecht.
Dimitri Gilissen, fractievoorzitter VVD Utrecht. © RTV Utrecht / VVD Utrecht
UTRECHT - De VVD in de Utrechtse gemeenteraad overweegt afscheid te nemen van Samen Veilig Midden-Nederland. De organisatie heeft onder meer het meldpunt voor kindermishandeling en huiselijk geweld onder zich.
RTV Utrecht ontving over de werkwijze van Samen Veilig honderden klachten. Ook was er sprake van een datalek waardoor vertrouwelijke informatie van kinderen op straat kwam te liggen. Gemeenten, waaronder Utrecht, willen daarom snel orde op zaken hebben.
Fractievoorzitter Dimitri Gilissen zei gisteravond op de Utrechtse stadszender Bingo FM dat het geduld van de VVD opraakt. "Ik wil op de kortst mogelijke termijn de garantie van de wethouder, maar ook van de raad van toezicht en de raad van bestuur van Samen Veilig, dat ze het lek heel snel bovenkrijgen en dat het verbetert. En als dat niet snel genoeg gaat, dan ben ik niet met ze getrouwd."
Ook de gemeenteraad van Stichtse Vecht kijkt vandaag naar alternatieven. Vier politieke partijen steunen een motie om de werkzaamheden van Samen Veilig Midden-Nederland onder te brengen bij de GGD. Gisteren bleek uit een rapport van de gemeenteraad in De Bilt dat in die gemeente eveneens veel mis is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.