Kort nieuws: Vrouw rijdt bij Vinkeveen sloot in

REGIO - * Op de Winkeldijk tussen Vinkeveen en Botshol is een automobiliste te water geraakt. De 27-jarige vrouw uit Haarlem wilde uitwijken voor een aantal tegenliggers, maar stuurde te veel naar rechts. Haar auto kantelde en kwam op de kop in de sloot. De vrouw kon door andere weggebruikers uit haar auto worden gered en mankeerde niets.
* Leusden roept zijn burgers op een naam te bedenken voor het multifunctionele centrum in Tabaksteeg.
Voor de leukste naam heeft de gemeente een diner-voor-twee in de aanbieding. In het centrum komt straks kinderopvang, een bibliotheek, een buurtcentrum en twee basisscholen. Het moet voor de bewoners van de nieuwe wijk bovendien een ontmoetingscentrum worden. Eind dit jaar start de bouw.
* De gemeente Veenendaal heeft naast de NET-trofee gegrepen. De zogenoemde Nationale Energie Toekomst Trofee is bedoeld voor instanties die uitblinken op het gebied van energiebeleid. Veenendaal had de nominatie in de wacht gesleept met de plannen voor de energiezuinige nieuwbouwwijk Veenendaal Oost.
Een woningcoorporatie in Flevoland heeft de prijs gisteravond uit handen van minister Vogelaar ontvangen.
* In Bunnik worden vandaag sporters in het zonnetje gezet. Inwoners konden tot vorige maand kandidaten inschrijven voor de titels Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Sporttalent of Sportvrijwilliger. Wethouder Rinsma doet vandaag de prijsuitreiking.
* Voormalig Tweede Kamerlid Ina Brouwer wordt de nieuwe voorzitter van de MO Groep Kinderopvang in Utrecht. De MO groep Kinderopvang vertegenwoordigt naast kinderdagverblijven ook gastouderbureau's en buitenschoolse opvangplekken. Ina Brouwer zat in het parlement voor GroenLinks.
* Tussen Utrecht Centraal en de Uithof rijdt vandaag een speciale studiekeuze bus. De bus is bedacht en ontworpen door studenten van de Hogeschool in Utrecht. In de bus kunnen aankomend studenten zich al oriënteren op hun studiekeuze. De bus rijdt vanmiddag gelijktijdig met de open dag van de hogeschool.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.