RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Politiek Heuvelrug: weg met mariniers, snel woningen bouwen

UTRECHTSE HEUVELRUG - De gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug wil dat de marinierskazerne in Doorn zo snel mogelijk verdwijnt zodat er huizen gebouwd kunnen worden. Er is namelijk een groot tekort.

Eerder al nam het college het standpunt in dat de kazerne zo snel mogelijk dicht moet. Gisteravond sloten de meeste partijen in de raad zich daarbij aan, schrijft Nieuwsblad De Kaap.

Toch waren ook andere geluiden te horen. D66 vindt dat de gemeente zich meelevender moet opstellen naar de mariniers. De lokale partij BVH benadrukt dat niet de gemeente maar Defensie de baas is over het terrein.

VLISSINGEN
Het vertrek van de mariniers uit Doorn valt of staat met de bouw van een nieuwe locatie in Vlissingen. Die heeft tot nu toe forse vertraging opgelopen. Veel mariniers zien het niet zitten om naar Zeeland te verhuizen. In totaal zijn ongeveer 2500 mariniers gelegerd in Doorn.

Nu de gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug zich heeft uitgesproken over de kwestie, kan wethouder Rob Jorg binnenkort naar defensieminister Ank Bijleveld met het voornemen om te pleiten voor een zo snel mogelijke verhuizing.

TERREUREENHEID BLIJFT VOORLOPIG
Vorige week werd bekend dat een deel van de mariniers sowieso niet weggaat op korte termijn. Het gaat om de anti-terreureenheid MARSOF. De eenheid trad bijvoorbeeld op bij de aanslag in Utrecht en moet snel in actie kunnen komen vanuit het midden van het land. Meeverhuizen naar Vlissingen is daarom geen optie, dus moet een andere plek in de regio worden gevonden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.



Lees ook




Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -