Politie vervangt leiding Politieacademie, nieuwe opleidingsplek in Leusden

© RTV Utrecht
LEUSDEN - De politie vervangt de top van de Politieacademie omdat die niet in staat zou zijn om de forse uitbreiding en vernieuwing van de politie-opleiding te realiseren. Volgens de korpsleiding blijkt uit een analyse 'dat er onvoldoende chemie' is tussen de bestuurders van de academie. Daarom zal directeur Leon Kruijs dit jaar plaatsmaken voor een opvolger en stopt ook hoofd bedrijfsvoering Dineke Oldenhof. De korpsleiding stelt dat er bij de vernieuwing en aansturing andere vaardigheden nodig zijn.
Dinsdag begon de politie met een grote wervingscampagne om de komende zeven jaar zeker 17.000 nieuwe agenten binnen te halen en op te leiden. Tegelijk werft de politie IT'ers, die ook hard nodig zijn binnen de organisatie. De nieuwe aanwas krijgt na de opleiding gegarandeerd een baan, benadrukt de politie.

OPLEIDINGSLOCATIE LEUSDEN

Per jaar kunnen er 2000 mensen aan de opleiding tot basisagent beginnen en dat aantal wordt de komende jaren tijdelijk opgeschroefd naar 2400. De groeiende instroom is mogelijk doordat er meer geld beschikbaar is, oplopend tot structureel 16 miljoen euro extra in 2022. Daarmee kunnen 150 extra docenten worden aangetrokken en komt er een zevende opleidingslocatie bij, in Leusden. Verder is er 10 miljoen euro extra voor vakspecialistisch onderwijs.
De politie hoopt dat veel mensen reageren, want na allerlei testen bij de selectieprocedure gaat in de regel maar één op de dertien kandidaten voor de agent op mbo-niveau door. Eenmaal op de opleiding is de uitval laag, aldus de woordvoerder van de academie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.