Projectontwikkelaar Hoeverijk: "Nieuwegein krijgt er een sportieve buurt bij"

© Lunee Vastgoed
NIEUWEGEIN - In Nieuwegein is het startsein gegeven voor het nieuwbouwproject Hoeverijk in de wijk Blokhoeve. De gemeente, woningbouwcorporatie Jutphaas Wonen en projectontwikkelaars VOF Trebbe en Lunee Vastgoed hebben zojuist hun handtekening gezet onder een raamovereenkomst.
Dat betekent dat de plannen voor de nieuw te bouwen buurt verder kunnen worden uitgewerkt. "Het wordt een groene buurt met een sportief karakter", zegt Mark Heideman van Lunee Vastgoed.
Het gebied waar Hoeverijk moet komen, is nu nog vooral grasland. Straks komen er onder meer woningen, een supermarkt, een klim- en bergsportcentrum en een groot restaurant met verschillende keukens onder één dak.
Heideman: "We hopen dat hier mensen komen wonen vanuit de omgeving: jongeren, jonge gezinnen en mensen die doorstromen binnen Nieuwegein." Naast 62 koopwoningen en 50 studio's komen er ook 65 sociale huurappartementen in Hoeverijk.
We hopen dat hier mensen komen wonen vanuit de omgeving.
Vastgoedondernemer Mark Heideman
Ook wethouder Hans Adriani (PvdA) van Wonen in Nieuwegein is enthousiast. "Hoeverijk is niet alleen voor bewoners van de wijk Blokhoeve een mooie ontwikkeling, maar ook voor de overige bewoners van onze gemeente en zelfs daarbuiten."
Hoeverijk wordt volgens Adriani "een aantrekkelijke plek om te wonen, leven, werken, leren, sporten en ontspannen". Het plan voor de nieuwbouw voorziet bovendien in de woonbehoefte in de regio, aldus de wethouder.
Tekst gaat verder onder de foto.
De wijk wordt sportief, belooft ook deze impressie-foto van de projectontwikkelaar.
De wijk wordt sportief, belooft ook deze impressie-foto van de projectontwikkelaar. © Lunee Vastgoed
Het maken van de plannen voor Hoeverijk ging overigens niet zonder slag of stoot. Bedrijven en buurtbewoners hadden onder meer bezwaar tegen de vele appartementen die er zouden komen. De plannen zijn daarom aangepast. Heideman: "Waar eerst honderd appartementen zouden komen, zetten we nu nog maar twaalf twee-onder-een-kapwoningen neer. Daardoor zal minder verkeer door dit deel van de wijk komen."
Het wordt een aantrekkelijke plek om te wonen, leven, werken, leren, sporten en ontspannen.
Wethouder Hans Adriani
Bovendien zijn er nog zorgen over het lichtgebruik van het klim- en bergsportcentrum. De projectontwikkelaar heeft daarom gekeken welke lampen gebruikt moeten worden. "We hebben nog geen definitieve oplossing", zegt Heideman. "Omdat het definitieve ontwerp nog niet klaar is. Wel hebben we de toezegging gedaan onderzoek te doen naar het licht van het centrum. We blijven ook in gesprek met de buurt."
De bouw van Hoeverijk start op z'n vroegst eind 2020. Voor die tijd volgen nog meerdere inspraakmomenten voor bewoners. Hoeverijk is het laatste deel van Blokhoeve dat ontwikkeld moet worden. Daarna is de wijk "af", aldus de gemeente.
In de wijk komen 62 koopwoningen, 50 studio's en 65 sociale huurappartementen.
In de wijk komen 62 koopwoningen, 50 studio's en 65 sociale huurappartementen. © Lunee Vastgoed

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.