Crowdfunding voor familie overleden Minka (18)

© Crowdfundwebsite Getfunded
ZEIST - Klasgenoten van de overleden Minka uit Hilversum zijn een inzamelingsactie gestart zodat haar familie niet in geldnood komt. Het 18-jarige meisje werd anderhalve week geleden buiten westen gevonden in een zwembad in Hoenderloo. Afgelopen vrijdag overleed ze in het ziekenhuis.
Minka zat op de Stichtse Vrije School in Zeist. Haar klasgenoten zijn erg begaan met de rouwende familie en hebben een online crowdfunding opgezet. "We willen niet dat zij door financiële problemen nog meer zorgen krijgen dan die ze nu al moeten dragen. Van de opbrengst kunnen zij de uitvaart van Minka bekostigen en andere rekeningen betalen die de komende periode op hen afkomen."
Het streefbedrag van 5000 euro is snel gehaald: inmiddels staat de teller op ruim 11.000 euro. De Gelderse krant de Stentor schrijft dat het lichaam van Minka werd gevonden op de bodem van het 1.40 meter diepe bad. De Hilversumse is daarna gereanimeerd en met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Daar is ze een tijdje later dus alsnog overleden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.