Utrechter ontwerpt anti-telefoon-tafelkleed; fantastisch of belachelijk?

Als de telefoon in dit zakje zit, worden mobiele signalen geblokkeerd.
Als de telefoon in dit zakje zit, worden mobiele signalen geblokkeerd. © RTV Utrecht
UTRECHT - De Utrechtse ontwerper Ralf Lambie heeft een anti-telefoon-tafelkleed gemaakt. Mobiele signalen worden daardoor geblokkeerd, waardoor mensen die aan de dinertafel zitten volle aandacht voor elkaar kunnen hebben.
Het werkt als volgt: in het tafelkleed zit een zakje van speciale stof die mobiele signalen zoals WiFi tegenhoudt. Daardoor kunnen mensen niet gestoord worden. "Je ziet vaak in een restaurant dat mensen foto's maken van hun gerechten", zegt Lambie. "Maar aan tafel is het mooi als we aandacht hebben voor elkaar."

INVLOED VAN TELEFOON

De uitvinder vertelt in de studio van RTV Utrecht dat het wetenschappelijk is bewezen dat het invloed heeft als tijdens een diner een telefoon op tafel ligt. "Het gaat om de manier waarop je gesprekken voert. Je gaat minder diep en stelt je minder open voor de ander. De grote buitenwereld is altijd binnen handbereik."

WERELDWIJDE AANDACHT

Het tafelkleed leidt tot veel reacties, zelfs uit bijvoorbeeld China. "Ik krijg veel belletjes van journalisten die erover willen schrijven. Sommige mensen vinden het fantastisch, anderen belachelijk."
Voorlopig is het voor mensen nog niet mogelijk thuis zo'n tafelkleed te krijgen. Er is pas één exemplaar, dat binnenkort te zien is bij het Cube Design Museum in Kerkrade.
"Het is vooral bedoeld als conversation starter." Maar Lambie is bereid er meer te maken. "Als er restauranthouders zijn die 'm willen hebben, kom maar door."
Uitvinder Ralf Lambie vertelt dat telefoon grote invloed hebben op real life-gesprekken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.