RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tweede deel Utrechts Stationsplein officieel geopend

1/4
UTRECHT - Het laatste deel van het Stationsplein bij Utrecht Centraal is om 12.00 uur officieel geopend door wethouder Victor Everhardt. Met de opening van het Stationsplein hoeven reizigers die vanaf het station naar het centrum willen, niet langer door Hoog Catharijne te lopen. Mensen kunnen weer buitenom naar het Moreelsepark lopen.

Het was een zooitje hier"
Joost Ector

Architect Joost Ector kijkt vanmiddag tevreden toe bij de opening: "We zijn eigenlijk vergeten hoe het vroeger was, maar het was een zooitje hier. Nu heeft de stad een plein gekregen met kwaliteit die hier decennia lang ontbroken heeft. Prachtig dat zo'n historisch stadshart in Utrecht een tegenhanger krijgt met zo'n modern, goed geoliede ov-knooppunt".

 Het laatste deel van het Stationsplein sinds vandaag open Het laatste deel van het Stationsplein sinds vandaag open | Foto: Robert Jan Booij

Het plein is officieel geopend door wethouder Everhardt, maar dat betekent niet dat het plein al helemaal klaar is. Voorlopig wordt er nog gebouwd zegt de wethouder: "Dat is de afweging die je moet maken. Moeten we alles afmaken voordat we het teruggeven aan de stad? We hebben nu een mooie looproute, de taxi's staan weer op de oude plek en het geeft lucht en ruimte. Je ziet, iedereen maakt er nu al gebruik van".

De wethouder opende niet alleen het plein, maar ook een foto-expositie van vijf Utrechtse fotografen. Zij geven met hun foto's hun visie op het plein en de stad.

 De opening van het Stationsplein door wethouder Everhardt De opening van het Stationsplein door wethouder Everhardt | Foto: Robert Jan Booij

Op het Stationsplein zijn de afgelopen weken meerdere bloemen en bomen geplant. Zelfs midden op trappen staan bomen. Ector: "Het is gewoon leuk, we hebben smakelijk moeten lachen om de reacties van mensen. Ik heb me wel verbaasd dat mensen van zoiets simpels ontregeld raakten."

 Boom op trap Stationsplein Boom op trap Stationsplein | Foto: Robert Jan Booij


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -