PvdA eist dat minister De Jonge ingrijpt bij Utrechtse zorgaanbieder Avirazorg

© ANP
UTRECHT - De PvdA wil dat minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid er per direct voor zorgt dat de Utrechtse thuiszorgaanbieder Avirazorg geen nieuwe cliënten meer aanneemt. Eerder verbood de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd de organisatie dit al. Maar volgens het AD haalt Avirazorg nu nieuwe cliënten binnen onder een andere naam.
Avirazorg valt onder Pretoria Zorg. De inspectie concludeerde eerder dat de zorgorganisatie tekortschiet op vrijwel alle onderzochte terreinen. "Op dit moment is de zorgverlening binnen Pretoria Zorg B.V. zodanig georganiseerd dat het van (toevallige) omstandigheden afhangt of er al dan niet zorg van een goed niveau wordt verleend", schreef de inspectie.
Pretoria Zorg mocht pas weer nieuwe cliënten aannemen als de zorg was verbeterd. Het AD sprak met meerdere mensen die zeggen dat Pretoria Zorg nu niet meer onder de naam Avirazorg, maar onder de naam Stichtse Zorg nieuwe cliënten binnenhaalt. Tweede Kamerlid John Kerstens vindt dat niet kunnen en heeft hierover Kamervragen gesteld aan minister De Jonge.
Daarin vraagt de PvdA-er of de minister per direct een einde kan maken aan deze situatie. Ook wil Kerstens dat er meer toezicht wordt gehouden op thuiszorgorganisaties.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.