RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Het is veel te koud, maar hoe lang nog?

1/2
UTRECHT - Het is veel te koud voor de tijd van het jaar. Het zou ongeveer 17 graden moeten zijn, maar dat halen we nu bij lange na niet met een graad of 13.

De gemiddelde etmaaltemperatuur was de eerste tien dagen van mei zelfs maar 8,6 graden, meldt Weerplaza. Sinds het begin van de metingen in 1901 is mei slechts elf keer kouder gestart.

Ter vergelijking: vorig jaar rond deze tijd was het rond 20 graden en in het zuiden van het land zelfs ruim 26 graden. Daar kunnen we voorlopig alleen maar van dromen. Komende zaterdag wordt zelfs nůg kouder dan vandaag: een graad of 11, verwachten de weerbureaus.


Na zaterdag blijft het voorlopig droog en is de zon vaker te zien, maar het blijft te koel voor de tijd van het jaar, stelt Buienradar. In de tweede helft van volgende week wordt het wat warmer met temperaturen rond 17 graden, maar volgens Weerplaza blijft koude lucht op de loer liggen.

De 14-daagse verwachting van Weeronline is wat rooskleuriger.

 | Foto: Weeronline

En zelfbenoemd 'weerstrateeg en meteo-influencer' Marc Putto is nog veel postiever. Volgens hem is er zelfs topweer op komst.


Wel verwacht hij problemen door de droogte.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht