RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

De Meern blijft boos over mogelijke komst asielzoekers: "Wéér worden we laat geïnformeerd"

UTRECHT/UTRECHT - Utrechtse politici zijn vandaag in De Meern in gesprek gegaan met bewoners van de Meentweg. Die zijn boos omdat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) begin dit jaar een villa heeft gekocht in de straat en daar 20 minderjarige asielzoekers onder begeleiding wil opvangen.

De buurt hoorde pas vorige maand van deze plannen en bewoners zijn boos dat ze laat zijn ge´nformeerd door de gemeente. Veel mensen zijn daarnaast bang voor overlast. De villa ligt tegenover een parkje waar volgens hen vaker gedeald wordt. "Dat is geen goede locatie voor deze kwetsbare asielkinderen", vindt een omwonende. Verder hebben mensen het gevoel dat ze voor een voldongen feit staan.

NIET DE EERSTE KEER

Het is volgens buurtbewoners niet voor het eerst dat de gemeente inwoners laat op de hoogte stelt. "Eerder hebben we hier te maken gehad met plannen voor een tippelzone en we zijn nog in gesprek met de gemeente over de plaatsing van windmolens", zegt Sander Dilweg. Hij organiseerde de bijeenkomst met raadsleden vanmiddag zodat omwonenden hun zegje konden doen.

NOG NIET DEFINITIEF

GroenLinks-raadslid Fred Dekkers was ÚÚn van de politici die met bewoners in gesprek ging. Hij benadrukt dat de beslissing nog niet definitief is. "Er zijn nog geen formele besluiten genomen", zegt hij. "De vergunningen moeten nog worden aangevraagd en dus is er nog meer dan genoeg ruimte om ge´nformeerd te worden en om je stem te laten horen", zo stelt hij omwonenden gerust.

In de gesprekken met buurtbewoners gaf Dekkers wel toe dat de kans groot is dat de opvang er gaat komen. "Het gaat om een kleinschalige opvang en veel partijen in de gemeenteraad zijn daar voorstander van".

Buurtbewoner Dilweg hoopt dat de gemeente goed luistert naar bezwaren vanuit de wijk. Als de opvang er inderdaad komt dan hoopt Dilweg dat er samen met de buurt gekeken wordt "hoe eventuele overlast kan worden vermeden". Op woensdag 22 mei is er een informatieavond in De Meern. Dan zal ook het COA aanwezig zijn om de plannen toe te lichten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -