Politie zoekt man die vrouw dumpte bij ziekenhuis na aanrijding in Kanaleneiland

De plek waar het ongeluk gebeurde.
De plek waar het ongeluk gebeurde. © RTV Utrecht
UTRECHT - De politie is op zoek naar een automobilist die een vrouw heeft aangereden in Kanaleneiland. Hij heeft het gewonde slachtoffer afgezet bij het Sint Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn en is er daarna vandoor gegaan zonder zijn gegevens achter te laten.
Het incident dateert van afgelopen winter. Met hulp van kijkers van Bureau Hengeveld probeert de politie de zaak nu alsnog op te lossen. In de uitzending van vandaag kwam onder meer de broer van het slachtoffer aan het woord. De vrouw zelf is niet in staat om haar verhaal te doen.
Automobilist gezocht voor aanrijding Kanaleneiland
De aanrijding vond plaats op donderdagavond 10 januari. De 52-jarige vrouw stak de Livingstonelaan over ter hoogte van de Fernandezlaan en werd geschept door een auto, mogelijk een donkere Volkswagen Polo. Het slachtoffer kwam hard op het wegdek terecht en liep een enkelbreuk op.

NIET BELLEN

De automobilist stapte uit en zei meteen dat hij niet wilde dat de politie en ambulance werden gebeld. Waarom dat niet mocht, is onduidelijk gebleven. Volgens de vrouw bood de man op niet al te vriendelijke toon aan om haar naar het ziekenhuis te brengen en werd ze de auto in geduwd.
Tijdens de rit belde de man in het Arabisch met een vriend. De vrouw wist niet wat er gezegd werd en heeft dit als beangstigend ervaren, ook omdat ze niet wist waar de man precies heen reed.

VRIEND MET ROLSTOEL

Het bleek te gaan om het Sint Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn. De man stopte niet bij de ingang, maar een stukje verderop. Met haar gebroken enkel moest de vrouw een eind lopen. Uiteindelijk kwam de gebelde vriend van de man haar helpen. Hij had een rolstoel bij zich en bracht de vrouw naar de eerste hulp. Daarna verdwenen de mannen.

ENKELBREUK

In het ziekenhuis bleek dat de vrouw een gecompliceerde enkelbreuk had en een grote bloeduitstorting. Volgens de artsen was de breuk veel minder erg geweest als ze met een ambulance was gebracht.
De bestuurder heeft zijn naam en adres niet bij het slachtoffer achtergelaten en dat is strafbaar. De vrouw meent zich te herinneren dat hij gezegd heeft dat hij op de Stanleylaan in Utrecht woont.

SIGNALEMENT

- lichtgetinte huidskleur
- ongeveer 20 jaar
- kort, zwart haar
- witte jas
- reed vermoedelijk in een donkere VW Polo of vergelijkbaar
Tips doorgeven aan de politie kan op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.