Kort nieuws: steekpartij in Maarssen

REGIO - De man die zondagavond gewond raakte bij een steekpartij in Maarssen, ligt in het ziekenhuis. Het 26-jarige slachtoffer werd in Antilopespoor in zijn borst gestoken door iemand die hij kent. De twee kregen ruzie en er ontstond een vechtpartij, die eindigde met het steekincident. De dader, een man van 28, is aangehouden en zit vast.
* Een 16-jarige jongen heeft in Amersfoort een vrouw bedreigd met een vlindermes. Op de Aristotelesstraat schold de jongen haar zondagavond eerst uit en daarna bedreigde hij haar met het mes. De politie heeft afgesproken met de moeder van de jongen dat hij zich maandag meldt op het politiebureau.
* Bijna vierhonderd mensen hebben hun handtekening al gezet onder een petitie voor het behoud van het Binnenveld, tussen Veenendaal en Achterberg. Actievoeders van onder andere SP, SGP en Milieudefensie vinden dat het gebied niet bebouwd mag worden. De Veenendaalse gemeenteraad nam eerder het besluit om dat wel te gaan doen.
* Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug heeft vier nieuwe informatiezuilen. Ze zijn vormgegeven in de nieuwe huisstijl van het park. De zuilen laten bezoekers zien wat er te zien en te doen is in het park, maar vooral ook waar de wandelroutes zijn. De informatieborden zijn neergezet bij de poorten van het Nationaal Park in Driebergen, Kwintelooyen, Amerongen en Maarn.
* Een man uit Maarssen is opgepakt voor schieten in een tuin. De 20-jarige verdachte mikte in Spechtenkamp op onbekende voorwerpen. Net toen de agenten bespraken hoe ze hem het beste konden aanhouden, kwam de Maarssenaar zonder wapen aangelopen. Hij is aangehouden, zijn wapen en de munitie is hij kwijt.
* In een flat in Zeist heeft brand gewoed. De begane grond van de flat aan de Prinses Irenelaan stond aan de achterkant in brand toen de politie gisterochtend arriveerde. De bewoners hadden hun woning al weten te ontvluchten, zij zijn tijdelijk ergens anders ondergebracht. De brandweer heeft de vlammen geblust.
De recherche vermoedt dat er sprake is van brandstichting, en stelt een onderzoek in.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.