Zeiltocht op Vecht maakt comeback

MAARSSEN - De traditionele tocht van oude zeilschepen keert vandaag terug op de Vecht na enige jaren van afwezigheid.
Sailing & Dining De Vecht is de nieuwe naam van het evenement.
Rotary Club Maarssen-Breukelen heeft het evenement nieuw leven ingeblazen. De formule is op een aantal punten aantrekkelijker gemaakt voor het publiek. De vaartocht is niet alleen verplaatst van zaterdag naar de vrijdagmiddag en -avond, de meest bijzondere verandering is de culinaire proeverij die de vaargasten van de sponsors tijdens hun tocht krijgen aangeboden.
Door een unieke samenwerking van zeven toprestaurants langs de Vecht wacht de passagiers tussen Vreeland en Maarssen het ene culinair hoogstandje na het andere. Elke meewerkende ondernemer levert een deel van de lekkernijen. Om te beginnen hotel en sterrestaurant De Nederlanden in Vreeland, brasserie 't Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht, restaurant ’t Stoute Soldaatje in Nieuwersluis, restaurant Slangevecht in Breukelen, evenementlocatie De Olifant in Breukelen, restaurant De Nonnerie in Maarssen en sterrestaurant Auguste in Maarssen.
Onderweg worden de vaargasten bovendien getrakteerd op een culturele omlijsting op de Vechtoevers. Behalve de vaste punten van de mooie buitens en tuinen, zijn er optredens van muziek en koren langs de route.
In totaal zullen ruim vijftien oude klassieke zeilschepen de tocht maken. De unieke schepen zijn ook vrijdagavond aan de kade van de Lange Gracht in Maarssen te bewonderen.
De sponsors die de schepen huren dragen daarmee aan een goed doel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.