Kort nieuws: Bejaarde dealer opgepakt

REGIO - Een 73-jarige man uit Kwintsheul uitde provincie Zuid-Holland is aangehouden op verdenking van drugshandel. Vanuit een auto was hij op de Baden-Powellweg in Utrecht harddrugs aan het dealen. Een getuige waarschuwde de politie. Die vond tientallen bolletjes cocaïne en heroïne in de auto.
* In Amersfoort heeft de politie vannacht twee mannen uit een kantoor aan de Koppelweg gehaald. Het duo had daar ingebroken en was in slaap gevallen. De Amersfoorters, 35 en 42 jaar oud, vertelden dat ze op zoek waren gegaan naar een droge en warme plaats om te overnachten. De politie heeft ze in de cel gezet.
* Een 42-jarige vrouw uit Utrecht is gewond geraakt toen ze met haar snorfiets geen voorrang gaf aan een auto.
Dat gebeurde op de kruising van de Samuel Mullerstraat en de Adriaan Beyerkade in haar woonplaats. De aanrijding ontstond omdat de vrouw de kruising niet genoeg kon overzien. Er stond een busje half op de stoep, die haar uitzicht belemmerde.
* De Veenendaalse politie onderzoekt een serie inbraakpogingen in auto's. Een 29-jarige man zit vast, omdat hij gistermorgen probeerde zeker twee auto's open te breken. Dat was niet gelukt, maar de autodeuren hadden wel schade opgelopen. De verdachte werd gepakt, toen hij bij een andere auto naar binnen stond te gluren.
* Een agent is gewond geraakt bij de aanhouding van een vermoedelijke autokraker. Toen de 20-jarige verdachte werd aangehouden, verzette hij zich. Daarbij werd hij geholpen werd door twee mannen. Daarbij liep een agent een gebroken neus op. De verdachte kon uiteindelijk geboeid worden afgevoerd.
* Alle sportverenigingen in Soest zijn gevraagd mee te doen aan een gemeentelijk onderzoek. Soest wil weten wat de verenigingen voor wensen en behoeftes hebben. In het onderzoek wordt aandacht besteed aan onderwerpen als financiën, leden, activiteiten, vrijwilligers en ondersteuning. De laatste jaren worden verenigingen steeds vaker gevraagd om te helpen bij maatschapelijke problemen.
* De bibliotheek Veenendaal doet afgeschreven boeken in de uitverkoop. De verkoop is vrijdag en zaterdag 21 juni en wordt bewust net voor de zomervakantie gehouden, zodat echte boekenwurmen een flinke stapel mee kunnen nemen op vakantie.
* In een deel van de Utrechtse Rivierenwijk wordt betaald parkeren ingevoerd. Het gaat om een aantal straten ten noorden van de Waalstraat. Een meerderheid van de bewoners, winkeliers en bedrijven heeft aangegeven voor betaald parkeren te zijn. De invoering, op 15 september, loopt vooruit op een burgerinitiatief dat bij de gemeente is ingediend. Hierin stellen bewoners voor in Rivierenwijk een blauwe zone in te voeren in plaats van betaald parkeren.
* De Bilt wil van de bevolking horen hoe de toekomst van de gemeente er uit moet zien. Onder de titel Het Bilts Manifest werkt het college aan een inspirerende toekomstvisie. Na de zomer worden inwoners van De Bilt uitgenodigd om mee te praten over de plannen. Eind dit jaar moet het ambitieplan af zijn.
* De Amersfoortse wijk Vathorst krijgt eind deze maand een bijzonder kunstwerk van Armando. Aan het Waterplein komt een acht meter lange, bronzen beeld te liggen. Het is een tijdelijke plek, want de gemeente wil dat het kunstwerk volgend jaar in Vathorst-Noord komt te liggen. Op 25 juni wordt de boot van Armando op een dieplader van Berlijn naar Amersfoort gebracht.
* Automobilisten in Utrecht moeten vanaf maandag rekening houden met verkeershinder bij rotonde Hooggelegen. De rotonde wordt aangepast vanwege de verbreding van de A2 en de aanleg van de Stadsweg. Rijkswaterstaat kreeg donderdag van de Raad van State toestemming om door te gaan met de werkzaamheden. Omwonenden protesteerder tegen de uitbreiding omdat ze vreesden dat de luchtkwaliteit zou verslechteren.
* In Utrecht valt vanmiddag het doek voor Museumcafé Lombok. Er zou een andere exploitant komen voor het wijkmuseum, maar dat is niet gebeurd. Het museum heeft de afgelopen jaren een belangrijke rol gespeeld in Lombok, zegt coördinator Bruinslop. Bruinslop is teleurgesteld door de sluiting, maar blijft hoop houden op een doorstart.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.