Rover: kabinet moet betalen voor streekvervoer

AMERSFOORT - De ministers Bos van Financiën en Eurlings van Verkeer moeten geld uittrekken voor het streekvervoer. Dat vindt reizigersorganisatie Rover in Amersfoort.
Voorzitter Van der Vlis schrijft op zijn weblog dat het onbegrijpelijk is dat het kabinet snijdt in de subsidie, terwijl juist wordt ingezet op een groei van het openbaar vervoer.
Van der Vlis somt verder op: "Een feit is dat het rijk door tegelijkertijd op de subsidie voor het busvervoer te korten, de prijsstijging op de strippenkaart te beperken (waarvoor hulde aan de staatssecretaris) en de stijging van de brandstofkosten te negeren, de situatie heeft geschapen die tot dit CAO-conflict leidde."
De Rover-voorzitter noemt het vreemd dat de vakbonden en de werkgevers vrijdag een onderhandelingsakkoord bereikten, maar dat de stakingen toch doorgaan. Op het moment staken de buschauffeurs alleen buiten de spits, waar ze hun voertuigen vorige week nog hele dagen in de remise lieten staan.
De drie noordelijke provincies en Rover maakten vorige week via een kort geding een einde aan de algehele staking. Staken buiten de spits mocht wel van de rechter, en dat blijven de buschauffeurs voorlopig doen. Zo willen ze druk houden op staatssecretaris Tineke Huizinga, die het streekvervoer in haar portefeuille heeft, en die uiterlijk vrijdag resultaat moet hebben geboekt bij het zoeken naar een oplossing voor de problemen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.