Kort nieuws: autoblad betaalt boetes abonnees

REGIO - Autoblad Top Gear Magazine gaat bekeuringen van nieuwe abonnees betalen. Het gaat om boetes voor snelheidsovertredingen tot en met 5 kilometer per uur. Volgens het Hilversumse autoblad zijn deze bekeuringen alleen maar bedoeld 'om de schatkist aan te vullen'.
* Op de Brahmslaan in Bunschoten is een jongetje aangereden door een auto. Het ventje rende plotseling de weg op. Een 64-jarige automobiliste uit Bunschoten kon hem niet meer ontwijken. Het slachtoffer buitelde over de motorkap en is met verwondingen aan zijn gezicht naar het ziekenhuis gebracht.
* Het gemeentehuis van Rhenen wordt voorzien van zonneboilers. De gemeente trekt 50.000 euro uit voor de milieuvriendelijke boilers, die op het dak worden geplaatst.
* Het nieuwe logo voor de rijksoverheid is onthuld. Verkeersminister Eurlings had de eer bij een gebouw van Rijkswaterstaat in Utrecht. Alle departementen zullen het nieuwe beeldmerk gaan gebruiken. Het nieuwe logo werd al langer gevoerd door het Ministerie van Algemene Zaken.
* Door een aanrijding in Breukelen is een fietser gewond geraakt. De 33-jarige man uit Maarssen reed door het rood bij de tunnel op de Westkanaaldijk. Hij moest een tegemoetkomende auto ontwijken en klapte tegen de betonnen tunnelwand. De Maarssenaar is hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht.
* In Woerden is bij een ongeluk een motorrijder gewond geraakt. Op de Boerendijk kreeg de 38-jarige man uit Oud Ade geen voorrang van een afslaande auto. Hij is met letsel aan zijn arm naar een ziekenhuis gebracht.
* De politie in Soest heeft vier mannen aangehouden voor een vechtpartij afgelopen zaterdagnacht. De verdachten, in de leeftijd van 20 tot 25 jaar, waren betrokken bij een ruzie met twee broers uit Soest. Ze hebben erkend dat ze de broers hebben geslagen, maar die zijn zelf begonnen, zeggen de verdachten. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen het viertal.
* Veenendaal wil geen wildgroei aan vlaggenmasten. Daarom heeft de gemeente een aantal maatregelen genomen. Per woning mag er slechts één vlaggenmast komen. Daarbij moet de grote van de vlaggen in verhouding staan tot de hoogte van de mast. Commerciele vlaggen zijn sowieso uit den boze in woonwijken.
* In Bilthoven is dinsdagmiddag gecontroleerd op de blauwe zone aan de Julianalaan. In totaal werden 19 bekeuringen uitgeschreven voor het niet volgens de regels gebruiken van de parkeerkaart
* De Stadsschouwburg in Utrecht heeft een record geboekt als het gaan om kaartverkoop. Bij de start van de verkoop voor het nieuwe seizoen zijn op één dag ruim 48.000 kaartjes besteld. Vooral het genre toneel blijkt erg in trek. De lange wachtrijen aan de telefoon en de balie en op internet zijn inmiddels opgelost.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.