OM eist hoge straffen voor inbrekersbende

DEN HAAG - Voor de rechtbank in Den Haag heeft justitie celstraffen van zes tot acht jaar geëist tegen een inbrekersbrende uit Nieuwegein.
Vier verdachten (van 26 en 29 en twee van 30 jaar) staan terecht voor 43 woninginbraken en een minderjarige verdachte (17 jaar) voor nog eens 33. Daarnaast beschuldigt het Openbaar Ministerie (OM) hen van het vormen van een criminele organisatie.
Het OM wil de minderjarige op grond van het volwassenenstrafrecht vervolgen, gezien de ernst van de zaken en de frequentie waarmee de vergrijpen zijn gepleegd.
De verdachten werden eind vorig jaar aangehouden, nadat ze in de gemeente Voorburg op heterdaad waren betrapt. Tijdens huiszoekingen in de woningen van de verdachten vond de politie voor honderdduizenden euro's aan sieraden en zo'n 40.000 euro aan contanten.
De inbraken vonden door het hele land plaats en voornamelijk bij marktkooplieden en zelfstandige ondernemers.
De inbrekers gingen zeer professioneel te werk. Ze noteerden de kentekens van auto's van hun slachtoffers en wisten hun adressen te achterhalen met hulp van een werknemer van een verzekeringsmaatschappij die toegang had tot de bestanden van de Rijksdienst voor het Wegverkeer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.