Kort nieuws: 'eerlijke' autokraker uit trein gehaald

REGIO - Op station Maarssen is een autokraker uit de trein gehaald. De 19-jarige Vianees had woensdagavond op een parkeerplaats in Breukelen in auto's staan gluren. Agenten zagen de verdachte nog net in de trein naar Utrecht stappen. In Maarssen werd de jongen opgewacht. De jongen gaf toe dat hij had willen inbreken, maar dat er te veel toeschouwers waren. Hij kreeg een bekeuring, omdat hij geen legitimatie bij zich had.
* Een 14-jarige jongen uit Bunnik is op een hardhandige manier van zijn fiets beroofd. De jongen werd op de Vossegatsedijk aangesproken door drie jongens op een zwarte scooter. Zonder aanleiding sloeg één van de jongens het slachtoffer hard in zijn gezicht waarna hij ook nog werd geschopt. Een ander ging er met zijn fiets vandoor. De politie is op zoek naar getuigen.
* Voetbalvereniging FC De Bilt krijgt twee nieuwe kunstgrasvelden. Daarnaast renoveert de gemeente een natuurgrasveld van de club op sportpark Weltevreden. Als alles meezit kunnen de velden bij de start van het nieuwe seizoen gebruikt worden.
* In Utrecht is een Audi met valse kentekens van de weg gehaald. De politie was getipt dat de drie inzittenden zich verdacht gedroegen op de Overste Den Oudenlaan. Bij controle kwam aan het licht dat de nummerplaten niet bij de auto hoorden. De drie Rotterdammers in de Audi, van 22 en 23 jaar oud, zijn meteen aangehouden.
* Het gemeentehuis van Rhenen wordt voorzien van zonneboilers. De gemeente trekt 50.000 euro uit voor de milieuvriendelijke boilers, die op het dak worden geplaatst.
* Veenendaal kan de huisvesting van zeven Polen aan de Veldweg niet verbieden. De buren hadden de gemeente gevraagd om op te treden tegen de huisvesting van de buitenlandse werknemers. Maar de Polen doen niets verkeerd, er is geen sprake van illegale bewoning.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.