Pekingpaard krijgt beugel in Utrecht

UTRECHT - Het olympische miljoenenpaard Okidoki heeft een beugel aangemeten gekregen. Het paard van springruiter Abert Zoer werd vandaag met een gebitsblessure naar het universitair dierenhospitaal van Utrecht gebracht.
Okidoki stak op een toernooi in Rotterdam vlak voor het opzadelen zijn neus tussen de boxtralies. In paniek trok het paard zijn hoofd terug, waardoor twee tanden en een stukje kaakbeen los kwamen te zitten.
In Utrecht zijn de tanden met ijzerdraad vastgezet. Of Okidoki op tijd hersteld is voor Peking is onzeker. Een gebitsblessure maakt het dragen van een bit onmogelijk en eten moeilijker.
Bondscoach Rob Ehrens is vrij positief. "Ze konden de tanden niet terugduwen, dus het moest wel onder narcose gebeuren. Het is met ijzerdraad vastgezet. Een soort beugel, ja. Ik denk dat hij over een week wel weer kan starten."
Ehrens prees zich gelukkig dat het dierenhospitaal in Utrecht alert reageerde op het 'groot alarm'. In de aanloop naar de Spelen in China zijn de quarantainebepalingen strenger dan het bankgeheim. "Het was even kritiek. Je moet de hele kliniek, met natuurlijk zieke dieren in de buurt, ontsmetten. Dat moet secuur gebeuren om niet in gevaar te komen voor de Olympische Spelen. Het is heel professioneel gedaan. Okidoki kwam ook meteen in een geïsoleerde box te staan."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.