Kort nieuws: Defensie oefent voor Uruzgan

REGIO - De komende week vinden er rond vliegbasis Soesterberg oefeningen plaats. Tijdens Red Blaze 2008 worden eenheden van de land- en luchtmacht klaargestoomd voor hun uitzending naar Uruzgan. De oefening vindt ook 's avonds en 's nachts plaats, maar na 1 uur wordt er niet meer laaggevlogen door heli's en straaljagers.
* Meer allochtone vrouwen in de Utrechtse en Amersfoortse politiek. Dat is de doelstelling van een speciaal project van Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling Alleato uit Utrecht. De komende twee jaar kunnen belangstellenden meedoen aan workshops en krijgen ze coaching van ervaren politici.
* De komende week is vliegbasis Soesterberg het toneel van Red Blaze 2008,waarn eenheden van de land- en luchtmacht worden klaargestoomd voor Uruzgan. De oefening vindt ook 's nachts plaats, maar na 1 uur wordt er niet meer laag gevlogen.
* Stadstoezicht Amersfoort gaat streng controleren of caravans niet te lang geparkeerd staan.Na drie dagen wordt de aanhanger weggesleept.
* De GGD Eemland gaat onder de naam 'Take Care' campagne voeren voor veilig drinken en vrijen. Met het oog op de examenfeesten en de vakantie, wordt er juist nu actie gevoerd in Amersfoort en omgeving.
* De brandweer op de Heuvelrug heeft op bedrijventerrein Remmerden met succes geoefend op binnenbranden. Het korps van Rhenen gaf leiding en kreeg steun van collega's uit de Utrechtse Heuvelrug, Achterberg en Veenendaal.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.