"Geurt Roos terroriseerde horeca Amersfoort"

UTRECHT - Amersfoorter Geurt Roos, voormalig lijfwacht van topcrimineel Klaas Bruinsma, heeft op grote schaal de Amersfoortse horecawereld geterroriseerd.
Onder bedreiging moesten uitbaters bij de 47-jarige Roos portiers inhuren. Dat zei het Openbaar Ministerie op de eerste zittingsdag in de zaak tegen R. bij de rechtbank in Utrecht.
Ook zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan zeer gewelddadige incassopraktijken en zwendel met grond in Costa Rica. Daardoor zouden honderden investeerders voor miljoenen zijn opgelicht.
Roos werd ingehuurd door de directeur van het bedrijf New World Products dat geld ophaalde bij particuliere beleggers om in Costa Rica in grond te investeren.
Deze directeur was ongeveer vijf miljoen euro kwijtgeraakt en haalde Roos binnen om incasso's te doen. Daarna ontstond er een strijd om de macht binnen het bedrijf. Roos hoopte snel miljoenen te verdienen.
Hij heeft volgens de officier van justitie de andere directeuren zo ernstig bedreigd, dat die de macht in het bedrijf aan Roos overdroegen. Volgens Roos zijn dat allemaal leugens.
De zaak gaat dinsdag verder. De officier van justitie wil volgende week een eis uitspreken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.