Kort nieuws: prijs voor zorgpalet Baarn/Soest

UTRECHT - Zorgpalet Baarn/Soest heeft de Best Practice Award 2008 gewonnen. Dat is een vooraanstaande prijs voor succesvolle initiatieven op het gebied van gezondheidszorg, welzijn en wonen. Het succesvolle project loopt al anderhalf jaar; de prijs is een bronzen beeldje.
* Het Christelijk College Zeist en woningcorporatie De Seyster Veste willen samen het technisch onderwijs promoten. Zo zijn er afspraken gemaakt over baangaranties voor leerlingen die een technische opleiding volgen. Ze kunnen bijvoorbeeld meehelpen met het opknappen van wijken in Zeist zoals Kerckebosch. Ook verschillende bouwbedrijven doen mee aan het project.
* Op de Gageldijk in Maarssen heeft een dronken automobiliste een ongeluk veroorzaakt. De 36-jarige vrouw maakte 's ochtens vroeg een vreemde manoeuvre toen een auto naderde. Een botsing was het gevolg. De vrouw moest haar rijbewijs inleveren en ze kreeg een flinke boete.
* Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede gaat ondervoeding van patiënten in een vroeg stadium aanpakken. Uit onderzoek blijkt dat een op de twintig patiënten geen goede weerstand heeft door slecht eetgedrag. Het ziekenhuis wil samen met huisartsen patiënten eerst screenen voor ze geopereerd of opgenomen worden.
* Leerlingen van groep 6 en 7 van de Ericaschool in Rhenen verkennen deze week de natuur in Palmerswaard.
Ze doen mee aan een project van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en Het Utrechts Landschap.
De school overweegt een stuk natuur te adopteren zodat ieder jaar leerlingen kunnen zien hoe de natuur zich ontwikkelt.
* De gemeente Utrecht trekt zes ton uit voor het opknappen van het Noordse Park in Pijlsweerd. Het park wordt anders ingericht en er worden nieuwe velden aangelegd en bomen geplant.
* De Vogelopvang in Utrecht gaat nog één keer proberen geld los te weken voor een betaalde beheerder om weer open te gaan. Binnenkort worden verschillende gemeenten in onze regio aangeschreven voor subsidie. De stad Utrecht wil veel niet betalen omdat de Vogelopvang een regionale functie heeft, terwijl de provincie vindt de stichting juist een lokaal initiatief vindt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.