Kort nieuws: moskee Soest stap dichterbij

REGIO - De bouw van de Fatih-moskee in Soest is weer een stap dichterbij gekomen. De provincie heeft het bestemmingsplan goedgekeurd en de kapvergunning voor een aantal bomen verleend. Omwonenden willen de bouw van de moskee aan Vrijheidsweg en Koningsweg.tegenhouden. Ze vrezen voor een verkeerschaos en verdwijnen van een geliefd stukje groen in de wijk.
* Een dronken automobilist heeft tussen Vinkeveen en Loenen aan de Vecht een kettingbotsing veroorzaakt. De 49-jarige man merkte niet dat het verkeer voor hem stopte en reed op zijn voorganger in. Drie auto's voor hem kwamen daardoor ook in botsing, maar geen van de bestuurders raakte gewond.
* Veenendaal moet verkeersbeperkende maatregelen nemen op de Dijkstraat-West en het Oudeveen. Uit onderzoek door de gemeente blijkt dat tijdens de spits de helft van de voertuigen de wegen als sluiproute gebruikt. Het college verwacht dat de drukte zal afnemen als de nieuwe aansluiting op de A12 er is. Toch wordt met buurtbewoners van de twee straten gekeken of er drempels in de weg komen.
* In Vleuten heeft een man de ruiten van een bushokje ingeslagen. Een politieagent die gisteravond op weg naar zijn werk was zag het gebeuren en greep direct in. De 30-jarige Vleutenaar verzette zich hevig, maar werd met hulp van andere agenten alsnog ingerekend.
* Het Ministerie van Verkeer moet meebetalen aan het geluidsscherm langs de A28 bij Amersfoort en Leusden.
Dat heeft de Raad van State bepaald. Verkeersminister Eurlings wilde pas meebetalen als de A28 wordt aangepakt. Over een paar jaar wordt de snelweg breder voor een betere doorstroming. Amersfoort wil daar niet op wachten omdat bewoners veel geluidsoverlast hebben. De Raad van State is het daar dus mee eens.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.