Kort nieuws: 'feestende' Spanjaarden opgepakt

REGIO - In Veenendaal heeft de politie drie feestvierende Spanjaarden aangehouden. De mannen waren door het dolle heen vanwege de zege van Spanje in de halve finale van het EK voetbal. 's Nachts hadden de drie een slok te veel op en gooiden ze op de Palmen Grift zeventien fietsen om. De politie werd gebeld en die nam de drie mee naar het bureau.
* In Bunschoten heeft een bestelbus de auto van een zwangere vrouw aangereden. De 43-jarige bestuurder gaf de 28-jarige vrouw geen voorrang op de kruising Brahmslaan-Westsingel. In het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort bleek dat de ongeboren baby niets mankeert. De aanstaande moeder heeft nekklachten, maar over de ernst daarvan is nog niets bekend.
* Ieder kind in een Nieuwegeins arm gezin krijgt een gratis computer. De gemeente vindt dat kinderen op school niet meer zonder een computer thuis kunnen. Kinderen tussen de 12 en 16 jaar in een gezin met een minimum inkomen mogen de computer ophalen, op voorwaarde dat er nog geen een thuis staat.
* Amersfoort krijgt hulp bij het ontwikkelen van gebieden in het centrum langs het spoor. Deze locaties worden nu nauwelijks ontwikkeld, onder meer door milieu- en veiligheidsproblemen. De ministeries van Verkeer en Waterstaat en VROM, ProRail en de NS helpen om de spoorzones in het centrum klaar te maken voor wonen, werken en recreatie.
* Aan de Heemraadsweide in de Nieuwegeinse wijk Batau-Noord wordt een nieuwe sporthal gebouwd. De gemeente heeft een ontwerp van architectenbureau Nieuwe Ruimte uit Utrecht gekozen om verder uit te werken. Daarin staat een tribune voor 300 mensen, een kantine en een grote overdekte fietsenstalling.
* Openbare basisschool Jan Nieuwenhuyzen in de Utrechtse wijk Lombok wordt een Daltonschool. De school is een van de eerste zogenoemde zwarte scholen in Nederland die volgens het Daltonprincipe gaat werken. Leerlingen op een Daltonschool worden geacht veel zelf te doen en van elkaar te leren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.