Kruispunten Maartensdijk moeten snel veiliger, vindt SGP De Bilt

De SGP vroeg afgelopen najaar om een onderzoek naar de kruising van de Dorpsweg en de Nachtegaallaan.
De SGP vroeg afgelopen najaar om een onderzoek naar de kruising van de Dorpsweg en de Nachtegaallaan. © Google Streetview
DE BILT/MAARTENSDIJK - De SGP in De Bilt heeft het college gevraagd om de verkeersveiligheid in Maartensdijk met spoed aan te pakken. De Bilt werd vaak genoemd in het Meldpunt Onveilig Verkeer, het publieksonderzoek dat RTV Utrecht afgelopen maand uitvoerde.
De lokale SGP onderschrijft de melding dat de kruising van de Prins Bernhardlaan met de Prinses Marijkelaan in Maartensdijk gevaarlijk is. Fractievoorzitter Johan Slootweg wil weten wat de gemeente aan de situatie gaat doen. "Er gaan daar veel schoolkinderen over dat kruispunt. Voor autoverkeer is de Prins Bernhardlaan eenrichtingverkeer, maar voor fietsers niet. Mensen verwachten niet dat die uit die straat komen."

VRIJWILLIGER

Slootweg wijst erop dat een omwonende als vrijwilliger zo vaak mogelijk probeert het verkeer veilig over het kruispunt te loodsen. "Vrij recent is daar een meisje op de fiets aangereden. Gelukkig had ze geen ernstig letsel, maar als je dat voor je ogen ziet gebeuren en je bent in de gelegenheid om er iets aan te doen, dan vind ik het geweldig dat zo iemand dat oppakt."
Eerder vroeg de SGP al aan het college hoe het staat met het kruispunt Dorpsweg / Nachtegaallaan. Ook die kruising kreeg veel reacties in het Meldpunt Onveilig Verkeer. In november vroeg de raad op initiatief van de SGP een onderzoek naar manieren om het kruispunt veiliger te maken en het college zegde toe dat in het eerste kwartaal van 2019 uit te voeren. De SGP wil nu weten wat er tot nu toe is gedaan met die breedgesteunde motie.

DOSSIER

RTV Utrecht deed onderzoek naar onveilige wegen in Midden-Nederland. Dat leverde in de hele provincie meer dan 20.000 reacties op. Meer verhalen uit het Meldpunt Onveilig Verkeer vindt u in ons dossier. Bekijk hieronder welke locaties zijn gemeld en welke informatie daarbij is ingevuld. Nieuwe plaatsen melden is niet langer mogelijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.