Zes jaar cel voor hardleerse winkelovervaller uit Utrecht

© Koen Laureij
UTRECHT - De 51-jarige Utrechter Ahmed K. moet zes jaar de cel in voor meerdere overvallen in Utrecht. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland vandaag bepaald.
De overvaller bedreigde het personeel van drie winkels met een neppistool en maakte zo in totaal zo'n 500 euro buit.

OVERVALLEN

Ahmed K. werd vorig jaar op 30 augustus opgepakt na een overval op slijterij Gall & Gall in de Utrechtse Damstraat, nadat eerder die avond een poging om kledingwinkel Ulla Popken op de Seinedreef te beroven was mislukt.
Op basis van de identieke handelwijze is hij ook veroordeeld voor de overval op het Kruidvat-filiaal aan de Doornburglaan. K. is een bekende van de politie en agenten zeggen hem aan zijn uiterlijk en opvallende loopje te herkennen op bewakingsbeelden.

VEROORDELING

De rechtbank oordeelt dat K. de vaak jonge winkelmedewerkers een gevoel van angst heeft gegeven. Ook heeft hij nauwelijks verantwoordelijkheid genomen voor zijn acties, die hij wijt aan zijn persoonlijke situatie. Hij zit zonder verblijfsstatus, waardoor hij naar eigen zeggen is gedwongen tot het plegen van strafbare feiten.
K. had al een lang strafblad en werd eerder veroordeeld voor onder meer diefstallen en woninginbraken. Alcohol- en heroïneverslaving zouden daarvan de oorzaak zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.