Leusden wil blowen op straat verbieden: "Dat doe je maar thuis of in Amersfoort"

© Gemeente Leusden
LEUSDEN - Als het aan burgemeester Gerolf Bouwmeester ligt wordt het roken van een jointje op straat verboden in Leusden. Bouwmeester zegt signalen te ontvangen dat vooral in speeltuintjes overlast van wietrokers is. "Ik hoor gewoon dat kinderen dat heel vervelend vinden."
Het blowverbod moet worden opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening. De burgemeester hoopt dat de maatregel er voor zorgt dat er beter en effectief kan worden ingegrepen bij overlast. "We zeggen "niet in de openbare ruimte" zodat je er overal en altijd op kan handhaven, als je wil. Maar als jongeren ergens staan te blowen waar niemand er last van heeft dan komt er ook waarschijnlijk geen klacht en zal er ook niet snel gehandhaafd worden."
Bouwmeester geeft toe dat het niet een probleem is dat de spuigaten uitloopt in Leusden maar ziet nou eenmaal liever dat wietrokers lekker thuis gaan zitten. "Of in de coffeeshop, in Amersfoort. Maar niet op straat. In de openbare ruimte hoort het gewoon niet thuis." De burgemeester vindt de maatregel niet betuttelend. "Kijk: het is niet gezond en het lijkt me niet slim om te doen. Als je dat wel wil doen moet je dat zelf weten maar val anderen daar niet mee lastig. Doe dat dan lekker thuis."
Voor het zover is moet eerste de Leusdense gemeenteraad nog wel instemmen met het plan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.