Gedwongen sluiting voor geliefd afhaalrestaurant Toko Mitra

UTRECHT - Afhaalrestaurant Toko Mitra aan de Lange Viestraat in de Utrechtse binnenstad moet na augustus van dit jaar noodgedwongen de deuren sluiten. De verhuurder zou het pand hebben opgezegd om het voor andere doeleinden te verhuren. De 70-jarige eigenaar van Toko Mitra kan geen nieuwe ruimte vinden.
GroenLinks maakt zich zorgen over de gedwongen sluiting. "Toko Mitra is een ontmoetingsruimte voor diverse groepen Utrechters van diverse leeftijden. Ouderen zien we tegenwoordig weinig in de hippe Utrechtse horeca. Toch zitten ze regelmatig in Toko Mitra te genieten van de rust en een bordje overheerlijk Indonesisch eten", stelde raadslid Melody Deldjou Fard gisteren tijdens de Raadsvergadering.
"Wij willen een stad blijven waarin ruimte is voor iedereen en vinden het stimuleren van kleine lokale, authentieke, creatieve en/of duurzame ondernemers belangrijk."
De partij heeft Raadsvragen gesteld over de kwestie en wil van de wethouder weten wat deze gaat doen om ervoor te zorgen dat er ruimte blijft voor "authentieke, kleine en lokale ondernemers". Ook vraagt GroenLinks of de wethouder suggesties heeft voor alle medewerkers van Toko Mitra die straks zonder baan komen te zitten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.