Grote telefoniestoring bij Tele2 lijkt voorbij: Diak, gemeenten en ANWB weer bereikbaar

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Provider Tele2 heeft vandaag enkele uren een grote landelijke telefoniestoring gehad. Ziekenhuizen, gemeenten en andere organisaties zoals de ANWB waren daardoor slecht bereikbaar. Inmiddels lijken de problemen voorbij.
Onder meer het Diakonessenhuis in Utrecht was door de storing lastig te bereiken op het algemene nummer. De afdelingen en spoedeisende hulp waren wel gewoon te bellen, zei het ziekenhuis. Rond 15.30 meldde het ziekenhuis dat het algemene nummer weer bereikbaar was.
Ook verschillende Utrechtse gemeenten werden getroffen door de storing. Op Twitter lieten bijvoorbeeld de gemeenten Amersfoort, De Bilt, Baarn, Houten, Soest en Utrechtse Heuvelrug weten dat ze slecht bereikbaar zijn. Dat gold ook voor de rechtbank in Utrecht.

ANWB

De ANWB adviseerde weggebruikers met pech om de Wegenwacht-app te gebruiken als ze contact wilden leggen. "Die app werkt via een andere provider. Bijkomend voordeel is dat we via die app exact kunnen zien waar mensen met pech staan", liet een woordvoerder weten.
Ook had de wegenwacht extra medewerkers de weg op gestuurd om uit te kijken naar mensen die assistentie nodig hadden. Daarnaast is aan Rijkswaterstaat gevraagd een oogje in het zeil te houden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.