Politie in Overvecht belaagd door jeugd

UTRECHT - De politie in Overvecht heeft donderdagavond de handen vol gehad aan een groep jongeren. Bij de aanhouding van een jongen werden agenten belaagd door tientallen raddraaiers.
Aanleiding voor het incident waren jongeren die zich agressief en luidruchtig gedroegen bij winkelcentrum Gagelhof. Agenten verzochten de groep het wat rustiger aan te doen. De jongeren zegden dat toe, maar op het moment dat de agenten wegreden, werden er dingen naar hen geroepen en in hun richting gegooid. Daarop besloot de politie de jongeren weg te sturen.
Toen de groep de hoek om was, werden weer enkele voorwerpen naar de agenten gegooid. Een van de politiemensen gingen achter een van de jongeren aan. Deze jongeman, 19 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, ging er te voet vandoor. Hij vluchtte park De Gagel in en kreeg bij zijn vlucht hulp van enkele tientallen andere jongeren. Ze gaven hem onder meer een scooter, waarmee hij ervandoor ging.
Uiteindelijk werd de 19-jarige verdachte op de Oranjerivierdreef aangehouden. Daarbij werden de agenten belaagd door tientallen jongeren, die de verdachte wilde ontzetten. Er werd geslagen, geschopt en de politie werd bekogeld. Uiteindelijk werden nog vijf verdachten, allen tussen de 18 en 22 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, aangehouden. Een agent zag zich gedwongen gebruik te maken van de pepperspray.
Alle aangehouden verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en in verzekering gesteld. Drie agenten deden aangifte van mishandeling. Eén liep letsel in zijn gezicht en aan zijn hand en been op. Op de tweede agent was met een auto ingereden, waarbij hij niet werd geraakt. Wel werd hij geschopt en geslagen. De derde liep letsel in zijn gezicht op.
De politie zet het onderzoek naar de aangehouden verdachten, en naar andere verdachten die geweld tegen de politie hebben gebruikt, voort.
Hieronder een bijdrage van verslaggever Ardy Stemerding.

Politie in Overvecht belaagd door jeugd

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.