RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vijfheerenlanden wil onderzoek naar verhuizing Glasmuseum

LEERDAM - Gaat het Glasmuseum in Leerdam verhuizen? De gemeenteraad van Vijfheerenlanden wil die mogelijkheid onderzoeken. Het museum bevindt zich nu nog buiten het centrum aan de Lingedijk, maar volgens een aantal partijen in de raad zou het museum goed passen bij het opnieuw in te richten Dokter Reilinghplein.

Het idee komt van de PvdA, D66, GroenLinks en VVD. Volgens die partijen zou het musuem op die plek een "prachtige start voor Glasstad Leerdam" zijn. Samen met het museum zou de gemeente zich dan in kunnen zetten om Leerdam te promoten als "City of Glass".

Het museum kijkt niet onwelwillend naar de plannen en zegt al langere tijd in gesprek te zijn met de gemeente over de toekomst van het museum. "Ik kies bij voorkeur niet eerst voor een locatie en dan wat kunnen we daarmee doen", zegt directeur Astrid Hertog, "want dan kan je jezelf beperken en dat willen we natuurlijk voorkomen. Over niet al te lange tijd ga ik bij de gemeente om tafel en dan gaan we kijken hoe we dat kunnen combineren."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -