Yvette bakt speciale Moederdag-taart als steun na kankerdiagnose

Yvette maakt taart voor Moederdag.
Yvette maakt taart voor Moederdag. © RTV Utrecht / Robert Jan Booij
PROVINCIE UTRECHT/BILTHOVEN - Om alvast vooruit te lopen op Moederdag, wilde Yvette Meijers uit Bilthoven haar moeder Yvonne vandaag extra in het zonnetje zetten.
Verslaggever Robert Jan Booij nam Yvette vandaag mee naar de Bijzondere Taarten Fabriek in Zeist. Daar werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals statushouders of mensen met een uitkering of psychische klachten. Yvette versierde daar een kleurrijke red-velvet-taart voor haar moeder. "Omdat we veel hebben meegemaakt, en er wel weer wat kleur in het leven mag komen."
Yvette wilde haar moeder graag een hart onder de riem steken na een zwaar jaar. "We hebben in november te horen gekregen dat ze kanker had. Ze dachten eerst asbestkanker, maar in februari bleek dat het goedaardige tumoren waren. Er hoeft verder niets aan gedaan te worden, maar het zit wel in haar lichaam. Daarvoor had ze van jongs af aan al artrose, dus ze maakt veel mee. Ik wil haar hier blij mee maken, dat ze weer opvrolijkt en beter in haar vel kan zitten."
Een complete verrassing was de taart niet voor moeder Yvonne. Als vaste luisteraar hoorde ze de hele reportage live op Radio M. "Was zo mooi Yvette opeens te horen op de radio. Ja, die staat hier dag en nacht aan. Maar wat een mooie verrassing, doet een mens weer goed."
Yvette opgehaald voor Moederdag-verrassing
Taart als verrassing voor Moederdag
Moeder Yvonne met haar taart: "Doet een mens goed!"
Moeder Yvonne met haar taart: "Doet een mens goed!" © Yvette Meijers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.