Veelbesproken kruispunt in Zeist na 'stoplichtflop' weer open

© Gemeente Zeist
ZEIST - In Zeist zijn de laatste werkzaamheden aan het het kruispunt van de Schaerwijdelaan met de Jacob van Lenneplaan vandaag afgerond. Dat laat de gemeente weten. De kruising heeft nu weer permanente verkeerslichten.
Over het punt ontstond veel ophef toen de gemeente de kruising opnieuw inrichtte en daarbij de verkeerslichten verwijderde. Volgens de gemeente waren die aan het einde van hun levensduur en was uit onderzoek gebleken dat de kruising met wat aanpassingen ook zonder verkeerslichten veilig was.
Omwonenden waren het daar niet mee eens en protesteerden direct. Ze vonden bovendien dat ze onvoldoende door de gemeente waren betrokken bij de nieuwe plannen. Door de ophef besloot de gemeente al snel om verkeersregelaars in te zetten. Daarna werden er tijdelijke verkeerslichten geplaatst en werden er nieuwe plannen gemaakt voor het kruispunt.
Het gemeentebestuur gaf na raadsvragen van de VVD en CDA toe dat het besluitvormingsproces niet goed was verlopen. "Vooral aan communicatie en het breed betrekken van onze inwoners heeft het ontbroken. Dat spijt ons zeer. Wij hebben hier lering uitgetrokken", liet het college in een reactie weten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.