RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Houtense partijen: "Samen Veilig niet transparant over klachten"

HOUTEN - Vier partijen uit de Houtense gemeenteraad willen dat wethouder Jana Smith (ChristenUnie) Samen Veilig Midden Nederland en Veilig Thuis aanspreekt op hun klachtenprocedure. De partijen stellen de komende week vragen aan het college en geven de wethouder daarmee opdracht in gesprek te gaan met het bedrijf.

De SGP, PvdA, D66 en Houten Anders! vinden dat er grote onduidelijkheid is over het aantal klachten dat er jaarlijks binnenkomt over Samen Veilig / Veilig Thuis. In het eigen jaarverslag staat dat er in 2017 slechts 17 klachten waren. Maar een medewerker van het AKJ, dat de belangen van cliŽnten behartigt, zegt dat het er jaarlijks tussen de 400 en 600 moeten zijn. Zo'n groot verschil zorgt volgens de partijen voor onrust in de samenleving.

Daarnaast stellen de partijen vast dat de klachtenprocedure heel complex is. Ouders die al in een crisis zitten kunnen nauwelijks zelfstandig zo'n procedure starten, ze hebben daarbij professionele hulp nodig. Daarnaast zijn ouders bang dat het uiten van een klacht hun zaak bij Samen Veilig schaadt.

De partijen willen nu van Smith weten of zij deze onvrede over de klachtenprocedure kent. Verder willen ze dat de wethouder Samen Veilig opdraagt transparanter te zijn over het aantal ontevreden cliŽnten van het bedrijf. En tenslotte stellen de partijen de vraag of het college in gesprek wil gaan met Samen Veilig over het lerend vermogen van de organisatie. De bedoeling daarvan is dat er niet jaar in jaar uit gelijksoortig klachten zijn.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -