RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

OM in cassatie tegen straf voor doodrijden Fleur in Loosdrecht

PROVINCIE UTRECHT - Het Openbaar Ministerie gaat in cassatie tegen de straf die is opgelegd voor het doodrijden van de 19-jarige Fleur in Loosdrecht. Dat bevestigt een woordvoerder van het OM na berichtgeving van NH Nieuws. "We willen de uitspraak van het hof goed bekijken en willen nog eens heel zorgvuldig naar de zaak kijken."

Walter van W. uit Loosdrecht werd twee weken geleden in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar en een rijverbod van vier jaar. Zijn zoon Casper kreeg een werkstraf van 100 uur en een rijontzegging van een jaar.

Eerder werd Van W. door een rechter nog veroordeeld tot vier jaar cel en een rijverbod van vijf jaar. Maar zowel Van W. als het Openbaar Ministerie waren tegen die straf in hoger beroep gegaan. Het hof kwam vervolgens op een lagere straf uit omdat er volgens het hof geen bewijs was dat de vader en zoon een straatrace hadden gehouden.

Het OM is dus niet tevreden met de lager uitgevallen straf en onderzoekt de mogelijkheden om de zaak nog eens voor te leggen aan een cassatierechter.

FLEUR
Van W. zat in maart 2016 met alcohol op achter het stuur van zijn Porsche. Hij reed met hoge snelheid naar huis, gevolgd door zijn zoon Casper die in een auto vlak achter hem reed. Walter van W. botste vervolgens op de auto van de 19-jarige Fleur Balkestein. Zij raakte ernstig gewond en overleed twee weken later.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -