RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Burgemeester Woudenberg: "Hele dorp geraakt door brand op gemeentehuis"

1/3
WOUDENBERG - In het gemeentehuis van Woudenberg heeft gisteravond brand gewoed. De politie gaat uit van brandstichting.

Volgens omstanders ontstond de brand doordat er aan de kant van de Parklaan een brandend voorwerp naar binnen was gegooid. De politie bevestigt dat beeld: "De brand woedde aan de zijde van het Beaufortpark. Omstanders hoorden glasgerinkel en zagen vlak daarna een scooter wegrijden vanaf het gemeentehuis in de richting van De Schans", aldus een woordvoerder. "Dus er is heel wat gebeurd daar."

De brand ontstond rond 23.30 uur gisteravond, op de begane grond van het gemeentehuis. Het ging volgens de politie en brandweer om een kleine brand, die snel geblust was. Wel kwam er bij de brand veel rook vrij, waardoor de brandweer wat langer ter plaatse bleef om het gebouw te ventileren.

BURGEMEESTER

Volgens burgemeester Titia Cnossen van Woudenberg is het hele dorp geraakt door de brand: "Het is een bijzondere en centrale plek waar mooie herinneringen worden vastgelegd zoals trouwen en aangifte van een geboorte. Daarnaast heeft het gemeentehuis een belangrijke functie in het bestuur van ons dorp en dienstverlening naar onze inwoners", aldus de burgemeester.

 Een van de ramen is kapot, en op de bakstenen is een roetplek te zien. Een van de ramen is kapot, en op de bakstenen is een roetplek te zien. | Foto: Keistadnieuws

SCHADE

De gemeente meldt dat de schade de komende dagen in kaart wordt gebracht. Zaterdag overdag is de schade bij daglicht goed te zien. Een van de ramen is tijdelijk afgedekt met een stuk hout en op de bakstenen is een zwarte vlek te zien.

De brand ontstond op de begane grond in een kantoorruimte van ongeveer dertien werkplekken. Daar is volgens de gemeente ook de grootste schade. In de bovenliggende ruimtes van het gemeentehuis is voornamelijk rookschade.

De gemeente onderzoekt de gevolgen voor haar dienstverlening. Inwoners, ondernemers of organisaties die de komende week een afspraak hebben in het gemeentehuis worden persoonlijk op de hoogte gesteld als deze, mogelijk door de omstandigheden, wordt gewijzigd.

De recherche is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben. Ook zijn ze benieuwd of er mensen zijn die de scooter met daarop de mogelijke dader(s) tijdens de vlucht hebben gezien.


Burgemeester Woudenberg: "Hele dorp geraakt door brand op gemeentehuis"


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -