"Het geheim van vogels kijken is vooral het samen veel te doen"

© ANP
ZEIST - Mensen die houden van vogels kijken in de natuur, kunnen de komende dagen hun hart ophalen. De Vogelbescherming in Zeist houdt vanaf vandaag tot en met volgende week zondag met dat doel de Nationale Vogelweek.
Verspreid over het hele land zijn honderden vogelexcursies. Tijdens die tochten staan de gidsen vooral stil bij het herkennen van de verschillende soorten.
"Het geheim van vogels kijken is vooral het veel te doen, samen met ervaren vogelaars. Op een vogelweek-excursie zien deelnemers vaak vogelsoorten die ze nooit eerder zagen. Van minivogels als het goudhaantje tot vliegende reuzen als de zeearend'', stelt de Vogelbescherming.
De Nationale Vogelweek trapt dit jaar af met de 'Big Day' op Texel vandaag. Tijdens deze race proberen teams van vogelaars uit het hele land binnen 24 uur op de fiets zoveel mogelijk vogels te zien en geld in te zamelen voor de wulp.
De wulp loopt in aantal hard achteruit, ook op Texel. Een deel van het geld wordt besteed om het Nationaal Park Duinen van Texel aantrekkelijker te maken voor de wulp.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.