Onduidelijkheid over parcours Utrecht Marathon, deelnemers lopen massaal verkeerd

© Maarten Bartstra
UTRECHT - Meerdere deelnemers van de Utrecht Marathon zijn de verkeerde kant opgestuurd. Het gaat om een groep van circa 2.000 hardlopers die de 10 kilometer wilden lopen. Doordat de route onduidelijk werd aangegeven, liepen veel deelnemers in totaal 15 kilometer.
Volgens de hardlopers werden ze het parcours van de halve marathon opgestuurd. Dat wordt bevestigd door een woordvoerder van organisatie Golazo Sports Nederland. In een reactie aan RTV Utrecht laten ze weten de fout enorm te betreuren.
Volgens haar gaat het om een menselijke misser. Verkeersregelaars zouden de groep de verkeerde kant op hebben gestuurd.
Deelnemers kwamen soms ook buiten het parcours terecht, bevestigt Anna Borsuk. Zie liep de 10 kilometer en merkte plotseling dat ze verkeerd zat toen ze op de Croeselaan terechtkwam tussen het overige verkeer. "Het was complete chaos," zegt ze. Het was lange tijd niet duidelijk hoeveel kilometer ze extra moest lopen om de finish te bereiken. Daarna moest ze nog een uur wachten om haar spullen terug te krijgen.
Ook op andere delen van de route ging het flink mis. Zo is op een video duidelijk te zien dat meerdere sporters over de Bleekstraat tussen het overige verkeer lopen, terwijl de route over de Westerkade zou moeten gaan.
Op het 'officiële' gedeelte van het parcours van de 10 kilometer was het door de fout van de verkeersregelaars vrijwel uitgestorven. Medewerkers van een kraampje dat water uit moest delen, zagen niemand langskomen.
Het is niet de eerste keer dat het misgaat bij de Utrecht Marathon. Ook in 2012 liepen deelnemers van de 10 kilometer verkeerd, toen werd de route door de blunder juist iets korter.
Op Twitter worden veel foto's en video's gedeeld waar te zien is dat deelnemers duidelijk verkeerd lopen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.