Restaurant Vroeg in Bunnik voorlopig gesloten na brand

© Koen Laureij
BUNNIK - Restaurant Vroeg in Bunnik is voorlopig dicht nadat er vandaag een grote brand heeft gewoed. De vlammen sloegen uit het dak en de brand leidde tot veel rookontwikkeling. Hoe groot de schade precies is, is nog niet bekend.
"Er is waarschijnlijk iets misgegaan in de afzuiginstallatie van de keuken", zegt een woordvoerder van de brandweer. Er werd vervolgens snel opgeschaald om het restaurantgedeelte van het pand te redden. Omdat dit pand een rietendak heeft, werden hiervoor ook specialisten ingezet. Het restaurant kon worden gespaard, maar het dak van de keuken is vrijwel volledig verwoest.

MOGELIJK MAANDEN GESLOTEN

Op de Facebookpagina van Vroeg staat dat het restaurant tot nader orde gesloten is. Het is nog niet bekend wanneer de zaak weer open kan, maar volgens eigenaar Hans Kempers zal dat niet op korte termijn zijn. "De schade is aanzienlijk", zegt hij over het keukengedeelte. "Dat is het hart van je bedrijf, dus daar moet alles vandaan komen. En dat is nu eigenlijk helemaal vernield."
Stichting Salvage is ingeschakeld om te helpen bij de afhandeling van de brand. "Hun team is nu aan het opruimen. Aankomende week moeten we inventariseren en een plan van aanpak maken", zegt Kempers. Hij verwacht dat het mogelijk nog wel maanden duurt voordat de zaak in Bunnik weer volledig in bedrijf is.
De bakkerij van Vroeg
De bakkerij van Vroeg © Michiel Krutzen
De N411 werd vanwege de brand tijdelijk afgesloten, maar is inmiddels weer vrijgegeven. Het festival Geheime Liefde in het nabijgelegen Fort bij Vechten ondervond weinig hinder van de brand.
Volgens de brandweer begon de brand bij de afzuiginstallatie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.