FC Utrecht figurant op officieus Amsterdams titelfeestje

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht heeft ondanks een vroege voorsprong niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Ajax. In de Johan Cruijff Arena werd er met 4-1 verloren van de Amsterdammers, die mede dankzij de nederlaag van PSV tegen AZ (0-1) officieus kampioen zijn van de Eredivisie.

BOUSSAID

Vrijwel direct na het eerste fluitsignaal kwam FC Utrecht razendsnel op voorsprong via een treffer van Othmane Boussaid. De 19-jarige Belg stond vogelvrij in het strafschopgebied en verschalkte Ajax-doelman André Onana met een schot in de verre hoek. Het was het eerste officiële doelpunt van Boussaid in dienst van FC Utrecht.
Willem Janssen (FC Utrecht): "Hebben lang in de wedstrijd gezeten"
Na een kwartier werd de stand gelijkgetrokken door de Amsterdammers. De defensie van FC Utrecht legde Donny van de Beek geen strobreed in de weg, toen hij richting de achterlijn dribbelde. Vervolgens was het een koud kunstje voor routinier Klaas-Jan Huntelaar om de voorzet van Van de Beek tot doelpunt te promoveren.
Gyrano Kerk (FC Utrecht): "Niet bezig met transfer, maar het zou wel mooi zijn"
Op slag van rust kwam de thuisploeg op voorsprong via Donny van de Beek. De jonge middenvelder kopte de 2-1 van dichtbij hard achter doelman Jensen. Vlak na de thee werd er opnieuw gejuicht in de Johan Cruijff Arena, toen het thuispubliek hoorde dat Guus Til AZ op voorsprong had gebracht tegen concurrent PSV.

TADIC

Het was aan David Jensen te danken dat het duel in de tweede helft nog lang spannend bleef. Met een aantal knappe reddingen hield hij zijn ploeg in de wedstrijd, maar de Deen kon niet voorkomen dat Ajax de score een kwartier voor tijd op 3-1 bracht dankzij een doelpunt van Tadic.
David Jensen (FC Utrecht) praat na met René van den Berg
Daarna vervaagde FC Utrecht steeds meer tot figurant op het officieuze titelfeest van de Amsterdammers. Het slotstuk van het duel was opnieuw voor Tadic, nadat Rico Strieder een overtreding had gemaakt in het eigen strafschopgebied. De Serviër bleef koel en zette met zijn tweede treffer van de middag de eindstand op het scorebord.
1' Othmane Boussaid [0-1]
14' Klaas-Jan Huntelaar [1-1]
45+1' Donny van de Beek [2-1]
75' Dusan Tadic [3-1]
80' Dusan Tadic [4-1, pen.]
PLAY-OFFS
Met nog één speelronde te gaan in de Eredivisie moet FC Utrecht zich gaan richten op de play-offs. De ploeg van Dick Advocaat staat momenteel zesde en is al verzekerd van deelname.
Woensdag wacht voor FC Utrecht om 19.30 de laatste speelronde van de competitie, thuis tegen Heerenveen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.