Eredivisievrouwen coachen fanatieke voetbalmeiden: "Ze kijken tegen je op"

© RTV Utrecht
ZEIST - Op de voetbalvelden van de KNVB in Zeist stonden vandaag alleen meisjes. Tweehonderd talenten tussen de 7 en 14 jaar kregen er training van topvoetbalsters van eredivisieclubs als Ajax, ADO Den Haag en FC Twente. Voor veel jonge talenten was het een droom die uitkwam.
Een van hen is Nina Brugmans (14). Ze is dolblij dat ze mee mocht doen. "Echt super leuk. Vooral omdat je zo veel van de profvoetbalsters kunt leren. En nu kan ik zeggen dat ik op het trainingscomplex heb gespeeld waar al mijn idolen ook trainen."
Ze doelt onder meer op Myrthe Moorrees, verdediger bij FC Twente en coach op de voetbaldag. Zij werd onlangs kampioen met haar club. "Soms heb je zelf niet eens in de gaten hoe die meiden tegen je opkijken", vertelt ze. "Het is hartstikke leuk om mijn ervaring over te brengen."
Myrthe Moorrees en Nina Brugmans
Myrthe Moorrees en Nina Brugmans © RTV Utrecht
De dag staat in het teken van Team La League, een project om meiden in landen als Brazilië en Nicaragua een voetbaltoekomst te geven. Het is de finaledag na een maandenlange campagne van onder meer Plan International Nederland. Directeur Monique van 't Hek: "We hopen meiden daar via voetbal sterk te maken en een doel te geven in hun leven".
In totaal is bijna 60.000 euro opgehaald voor Team La League. Geweldig, vindt Van 't Hek. "De meisjes die wij helpen, hebben vaak nog een enorme achterstand. Ze komen uit arme gebieden, waar bijna niets is. Sport geeft meisjes de power om ergens voor te gaan."
Nina genoot ondertussen volop van de training vandaag. Ooit wil ze zelf profvoetballer worden. "Ik hoop dat ik dan ook mag spelen in stadions vol met mensen. En dat andere meiden mij als idool zien in plaats van ik hen."
Eredivisievrouwen coachen fanatieke voetbalmeiden op de velden van de KNVB in Zeist

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.